Barion Pixel

Miért az olíva?

Az olívaolaj az ember által fogyasztott olajok közül a legjobb választás.

Az extra szűz olívaolaj omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami csökkenti a vér zsírtartalmát, az ízületi fájdalmakat és ízületi gyulladást.

A rendszeres olívaolaj fogyasztás kimutatottan segíti a normál testsúly megtartását és ideális szinten tartja a vércukor-, inzulin- és koleszterinszintet. Az olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz HDL-t, amit köznyelven „jó koleszterin” néven szoktunk emlegetni. Ezen kívül magas a telített zsír tartalma, ami nem oxidálódik a szervezetben.

Az extra szűz olívaolaj fitonutriens oleokantalt is tartalmaz, ami egy természetes gyulladáscsökkentő, ezáltal rendszeres fogyasztás mellett nagyon jó hatással tud lenni a legkülönfélébb gyulladásos betegségekre is.

A hidegen préselés technikájának köszönhetően a termék megtartja fő tápanyagait, az E – és K-vitamint, az egyszeresen telítetlen zsírsavakt és az antioxidáns vegyületek vagyis a fenolok.

Az olívaolaj nem tartalmaz koleszterint, nátriumot és szénhidrátot, ezért speciális diétát folytatók számára is kiváló választás lehet.

Mitől extra szűz?

Az extra szűz olívaolaj az olívabogyó első nyomásából származik. Ezt mindig hidegen sajtolják. Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat, tartósítószert vagy egyéb ízfokozót. Kizárólag színtiszta Koroneiki olívabogyó olaj kerül az üvegbe. Ennek köszönhetően az olívaolaj megőrzi a természetes ízét és aromáját.

A szűz olívaolaj a második préselésből származik és gyengébb minőségű.

Ezt a fajtát mi nem forgalmazzuk!

Tippek, tanácsok

Annak ellenére, hogy nem tartalmaz tartósítószert, nagyon sokáig elrátolható.

Az olívaolajokat sötét színű üvegben vagy alumínium dobozban kell tárolni, fénytől védett helyen.

Főzéshez is kiváló.

Önmagában is fogyasztható, de bármilyen ételnek méltó kiegészítője lehet.

Terhesség vagy szoptatás alatt ne fogyassza nagy mennyiségben.